[1] Ready for take-off

Een eerste opdracht in the pocket is wel zo fijn als je net begint. Goed voor je zelfvertrouwen. Je leert meteen je eigen ‘stempel’ vinden. En ook niet geheel onbelangrijk, het betaalt de rekeningen. Zelf had ik een duwtje in de rug nodig om te starten, net iets meer dan 5 jaar terug. En wat voor één, ik maakte letterlijk een vliegende start.

No alt text provided for this image

Mijn eerste opdracht en bestemming was Deronda Road, Herne Hill in Brixton. Deze te hippe multi culti plek was voor de eerste 8 maanden mijn thuisbasis, afgewisseld met Frankfurt en Amsterdam. Mijn missie: opstarten van het asset management van twee nieuw aangekochte locaties in Frankfurt voor een private equity partij. YES, de toon van mijn trackrecord was gezet. Ah, toch nog die vliegende figuurlijke start 😉

[2] Onder constructie

Kenmerkend voor mijn reis als persoon en ondernemer is toch wel het continu werken aan jezelf. Zakelijk gezien: hoe benader ik mijn werk? En voor wat voor type opdrachten wil ik dat vastgoedpartijen bij mij aankloppen? Maar ook op persoonlijk vlak heb ik (en maak ik) een enorme ontwikkeling door. Spiegelen, reflecteren, veel reflecteren, en laten we -uiteraard- doorzettingsvermogen en geduld niet vergeten.

No alt text provided for this image

Hoe ik dit aanpak? Ik heb een bijzonder fijne ‘inner and outer circle’ om mij heen. Mensen die mij goed kennen en durven om de confrontatie aan te gaan. Dat helpt als je een blinde vlek hebt of even met de handen in het haar zitten.

Nu, kan ik zeggen dat ik weet waar ik voor sta. Mijn 20 jaar vastgoedervaring helpt daar natuurlijk aan mee. Maar ik heb ook geleerd dat mensen niet alleen kiezen voor mijn vakinhoudelijke expertise. De manier waarop je (ik) dingen benader telt net zo goed mee, en is zelfs vaak de doorslaggevende factor. Opdrachtgevers benaderen mij (heb ik van horen zeggen) door mijn persoonlijke instelling, eerlijkheid, enthousiasme en positiviteit. Ik zie nooit problemen maar, vooral uitdagingen.

Ik kan dus oprecht zeggen dat ik, terugkijkend op de afgelopen 5 jaar, veel meer in mijn kracht sta. En twijfel niet langer als ik moet (mag) kiezen tussen meerdere aanvragen. Ik kijk gewoonweg naar wat bij mij past als persoon. Krijg ik hier energie van? Of betaalt het slechts de rekeningen? Gelukkig ben ik in de positie dat mijn intrinsieke motivatie vrijwel altijd doorslaggevend kan zijn. Ik heb geleerd zelf de etalage in te richten. Waardoor opdrachtgevers mij benaderen met vraagstukken waar ik in kan excelleren. De kwaliteit van mijn werk staat daarmee als een huis en zo creëer ik zelf een wisselwerking waar ik happy van word.

[3] Kom je halen of ga je brengen? Tip, kies voor het laatste

In de eerste fase van mijn ondernemerschap stond mijn telefoon echt niet roodgloeiend. Niet met opdrachten. Niet met netwerkgelegenheden. Je moet dus echt zelf aan de bak en zaaien, zaaien, zaaien om in een fase van oogsten te belanden. Ja, dat is echt heel hard werken voor in eerste instantie vrij weinig.

Mijn vertrekpunt? Ik ga nooit een afspraak in met de intentie of vraag of iemand werk voor me heeft. Beginnersfout nummer 1. Ik maak afspraken met mensen omdat ik oprecht interesse in ze heb als persoon. Wat doen ze? Waar staan ze voor in hun werk maar ook breder in persoonlijk perspectief? Pas dan krijgt het gesprek een totaal andere waarde en laat je een indruk achter die mensen niet snel vergeten. Vaak deel ik in deze gesprekken ook vrijblijvende kennis, een visie of persoonlijke ervaring. Dat gaat als vanzelf. Wanneer de situatie zich voordoet dat er een concrete behoefte ontstaat om extra vastgoed know how in te huren, dan ben ik toch vaak een van de eerste die een telefoontje mag verwachten. Zowel geduld als onzekerheid horen er dus zeker bij. Toch heeft deze manier van werken mij dichter bij mezelf gebracht én verrassend veel nieuwe zakelijke uitdagingen gegeven.

Ik wil je, beste lezer, graag bedanken. Voor de tijd die je genomen hebt om mijn blog te lezen. En voor de connectie die we direct of indirect met elkaar hebben. Recent of opgedaan in de afgelopen 5 jaar.

Natuurlijk ben ik ook razend benieuwd: Welke lessen heb jij geleerd? Zakelijk maar vooral ook op persoonlijk vlak. Laat het me weten in de comments👇🏻👇🏻👇🏻

Weten wat er allemaal in mijn etalage staat? Bel (06 34 00 15 86) of DM me gerust of kijk even op de site.

Hartelijke groet,

Dorien Dallinga

Comments are closed.